Tweede graad D&A Plant- Dier- en Milieutechnieken

Optie dierenzorg

Heb je belangstelling voor planten, dieren en hun omgeving? Voel je je thuis in de natuur? Verzorg je graag je eigen huisdieren of droom je van een eigen boerderij? Wil je graag tuinen ontwerpen en aanleggen?

Dat kan vanaf de tweede graad op D&A-niveau in de richting Plant-, Dier- en Milieu-technieken. Het is een brede richting die de processen van planten, dieren en hun omgeving bestudeert. De infrastructuur van de school omvat moderne serres, nieuwe demolokalen en degelijk uitgeruste praktijkruimtes waar je aan de slag kan. Op de eigen hoeve, net buiten het centrum van Roeselare, vind je de grotere dieren om te koesteren en te verzorgen. Praktijkgericht en afwisselend leren staan centraal op onze school.

Optie dierenzorg

In de tweede graad PDM, optie dierenzorg, krijg je extra lessen 'dier'. Je bent dan vooral aan het werk op de schoolhoeve in de wagenstraat, net buiten het centrum van Roeselare. Je verzorgt knaagdieren, schapen, Shetlandpony's, vogels en hoenderen en zoveel meer. Op het schooldomein leer je alles over vissen en reptielen in de aquaterraklas of je gaat bijvoorbeeld aan de slag in de kennel waar je de honden verzorgt en africht.

De 'doorstroom- en arbeidsmarktgericht-richting' (D&A) besteedt meer aandacht aan theoretische kennis. Onze 'arbeidsmarktgerichte afdeling' daarentegen is er voor jongens en meisjes van wie handvaardigheid en werkkracht de grootste troef is. In het lessenrooster is er dan ook meer praktijk en minder algemene vorming voorzien.

Wat na de tweede graad

Na de tweede graad stroom je door naar de derde graad. In het TSO kan je kiezen tussen twee richtingen. Enerzijds dier- en landbouwtechnische wetenschappen waar je kan kiezen voor de optie dier of de optie landbouw. Anderzijds kan je ook kiezen voor de optie planttechnische wetenschappen.

Je kan ook doorstomen naar de derde graad BSO. Daar kan je kiezen tussen de richtingen dierenzorg, landbouw en tuinbouw.