Tweede en derde graad tuinbouw

Heb je belangstelling voor planten, dieren en hun omgeving? Voel je je thuis in de natuur? Verzorg je graag je eigen huisdieren of droom je van een eigen boerderij? Wil je graag tuinen ontwerpen en aanleggen?

Dat kan vanaf de tweede graad in de richting Plant-, Dier- en Milieu(technieken). Het is een brede richting die de processen van planten, dieren en hun omgeving bestudeert. De infrastructuur van de school omvat moderne serres, nieuwe demolokalen en degelijk uitgeruste praktijkruimtes waar je aan de slag kan. Op de eigen hoeve, net buiten het centrum van Roeselare, vind je de grotere dieren om te koesteren en te verzorgen. Praktijkgericht en afwisselend leren staan centraal op onze school.

Wat na de tweede graad?

Ons schoolbedrijf, met 4300 vierkante meter glasteelten en 8000 vierkante meter openluchtteelten, is volledig up-to-date door de introductie van o.a. substraatteelten, computergestuurde informatieverwerking en automatisatie, nieuwe teelten, in-vitroteelt, ...

Jaarlijks leggen onze leerlingen een deel van het campusdomein opnieuw aan tijdens de uren praktijk tuinaanleg. Bovendien vormen de vele planten op het domein een dankbaar studieobject op zich. Ook bloemschikken komt aan bod in het programma.

Een degelijke technische opleiding en technisch wetenschappelijk onderbouwde leeroefeningen vormen je tot een vakbekwaam persoon. Je leert tuinen ontwerpen en tekenen op de computer. Je krijgt les in plantenkennis, teelttechnieken en gewasbescherming. Boekhouden, wetgeving en informatica zijn een must om later eventueel een eigen bedrijf uit te bouwen.

Tuinaanleg en -beheer - 3de graad D&A finaliteit

De D&A-afdeling besteedt meer aandacht aan theoretische kennis en biedt je daardoor ruime kansen tot verdere studies. Je krijgt daarom meer theoretische vakken en minder praktijkvakken.

 

Groenaanleg en -beheer of Plant en Milieu (NIEUW!) - 3de graad A-finaliteit

De BSO-afdeling is er voor jongens en meisjes van wie handvaardigheid en werkkracht de grootste troef is. In het lessenrooster is er dan ook meer praktijk en minder algemene vorming voorzien.

Lessentabel
Plant- Dier- en Milieutechnieken optie Tuinbouw - 2de graad D&A-finaliteit
Lessentabel
Plant, Dier en Milieu optie Tuinbouw - 2de graad A-finaliteit
Lessentabel
Tuinaanleg en -beheer - 3de graad D&A-finaliteit
Lessentabel
Groenaanleg en -beheer - 3de graad A-finaliteit / Plant en Milieu (NIEUW!) - 3de graad A-finaliteit