Wedstrijd “Kijk op Keuren”, resultaten gekend!

Laatste update:

Op Agriflanders (landbouwbeurs in Gent) is Ruben Neuville uit 6TL doorgestoten tot in de finale van de jongerenjury bij melkvee. Daar beoordeelde hij verschillende reeksen melkkoeien zoals een professionele jury. Ruben behaalde een schitterende tweede plaats, zilver. Hij greep hiermee net naast de hoofdprijs overhandigd uit handen van Kris Peeters (Minister-President). Alvast dikke proficiat aan Ruben. (Ruben rechts op de foto).

 

Update:

De uitslag van de wedstrijd “Kijk op Keuren”, georganiseerd door CRV is bekend. Op vrijdag 16 november 2012 gingen onze leerlingen in competitie met enkele andere West-Vlaamse landbouwscholen. De leerlingen keurden enkele reeksen dieren ofwel melkvee ofwel vleesvee.
Bij melkvee leverde onze school de top 3, nl. Ruben Neuville, Michiel Van Kerschaver en Tine Hanssens bekleedden de eerste 3 plaatsen van de 25 deelnemers. Ook bij vleesvee kwamen onze leerlingen zeer verdienstelijk uit de hoek, nl. Loïc De Bruyne, Benoit Rogiers en Mathias Vulsteke behaalden een respectievelijk 3e, 4e en 6e plaats van de 14 deelnemers. Eén van onze leerlingen stoot nu nog door naar de finale op de landbouwbeurs Agriflanders in Gent in januari. Daar zal Ruben Neuville alvast z’n beste beentje voorzetten om de beste dieren bij het melkvee aan te duiden. Nogmaals proficiat aan alle leerlingen met de behaalde resultaten.

Vroeger bericht.

Op vrijdag 16 november 2012 heeft een delegatie van 12 leerlingen uit de klassen landbouw deelgenomen aan de wedstrijd “Kijk op Keuren” georganiseerd door CRV. De leerlingen kregen tijdens deze dag een spoedcursus exterieurbeoordeling zowel in theorie als praktijk, opgesplitst in melkvee en vleesvee. Op het einde van de dag mochten de leerlingen zich meten met de andere jongeren van nog andere landbouwscholen. De leerlingen moesten enkele dieren punten op een 20-tal kenmerken en een reeks dieren rangschikken zoals de jury dit zou doen op een prijskamp. De uitslag is nog niet bekend, maar wie weet kunnen ook één van onze leerlingen doorstoten naar de finale op Agriflanders, de kans is echter niet groot (slecht één leerling per provincie). In ieder geval: onze leerlingen waren zowel tijdens de voorbereiding als op de selectiedag zeer gemotiveerd om deel te nemen. De fokkerij is zeker nog niet uitgestorven bij onze jongeren! Dus bij deze is dit project alvast geslaagd.

P. Vanhoutte, leraar landbouw.

Externe link : CRV lanceert “Kijk op Keuren”

0 Points