Wedstrijd Beloftevolle Hovenier

Dit jaar namen opnieuw drie leerlingen van VABI deel aan de wedstrijd Beloftevolle Hovenier. Drie leerlingen van het 7de jaar tuinaanleg waren present te Sint Niklaas op Woensdag 26 februari, acht uur s’morgens.  Niets dan lachende gezichten net voor de start van het evenement der bekroning, de Beloftevolle Hovenier 2014.  De gemoedelijke sfeer, extra aangemoedigd door een ongeschonden blauwe hemel en een stralende ochtendzon, verbergt nog even de spanning onder de deelnemers en hun coaches. 

 

De wedstrijd Beloftevolle Hovenier wordt georganiseerd door de commissie Jong Ondernemen van de Belgische Federatie Groenvoorzieners, de beroepsfederatie voor alle professionele tuinaannemers.  Voor deze preselectie, dat doorging  te Sint-Niklaas,   krijgen de teams een project opgelegd dat ze binnen een strikt tijdbestek moeten uitvoeren.  Elk team beschikt hiervoor over een afgebakend terrein van 6 op 4 meter en een pakket met alle noodzakelijke materialen en planten.   Tijdens de uitvoering worden de deelnemers nauwlettend in het oog gehouden door een professionele jury die alle aspecten van het vak op een objectieve manier  evalueren.  Aanvullend op een mooi,  correct en volgens plan uitgewerkt eindresultaat is het dus ook van belang dat de deelnemers alle regels van de kunst, zoals voorbereiding, netheid, communicatie, veiligheid, rentabiliteit, gebruik van gereedschap enz … respecteren.

 

“Via dit initiatief bieden we de scholen en de studenten uit de richtingen tuinaanleg en tuinonderhoud een waardvol visitekaartje waar ze met trots mee naar buiten mogen komen” aldus Dhr. Stefan Hanssens, voorzitter van de Commissie Jong Ondernemen van de Belgische Federatie Groenvoorzieners. “Bovendien merken we dat we met deze gezonde manier van competitie ook andere jongeren enthousiasmeren voor ons mooi beroep.”

( http://www.beloftevollehovenier.be/ )

Hieronder het team van VABI in actie!

0 Points