Vernieuwde eerste graad vanaf 1 september

Onze school gaat vanaf 1 september  voor vernieuwend en uitdagend onderwijs in de eerste graad.
–>De  lessentabellen voor het eerste en tweede jaar vind je verder op deze pagina (klik hier)
–>Tip: Bekijk ook het verhelderende filmpje  over de vernieuwde eerste graad, onderaan deze pagina (klik hier)
–> Bekijk op deze pagina het filmpje over de nieuwe basisoptie sport bij VABI

Vanaf volgend schooljaar kun je in het eerste leerjaar A de algemene vakken volgen op jouw niveau: algemeen, accent of extra. Leerlingen die in het zesde leerjaar hun getuigschrift basisonderwijs niet behalen, starten in het eerste leerjaar B.

Algemene vorming in het eerste jaar

De algemene vorming biedt je een stevige basis voor jouw verdere loopbaan op de middelbare school. Naast vakken zoals Engels, wiskunde en Nederlands wordt er aandacht besteed aan ICT-vaardigheden, leren studeren, plannen en organiseren en krijg je tips om je goed in je vel te voelen.


Keuzevakken in het eerste jaar

Naast de algemene vorming krijg je volop de kans om te kiezen en te ontdekken wat jouw interesses en talenten zijn. Je kan in het eerste leerjaar A en eerste leerjaar B voor één keuzevak kiezen van twee uur en daarbovenop 2 keuzevakken kiezen van één uur. In het VABI kan je kiezen voor STEM-Biotechnische Wetenschappen (enkel in A-stroom), STEM-Plant/Dier/Milieu, Sport (NIEUW!), Problem Solving (enkel in A-stroom), Beeldatelier en STEM-Technologie.

Zowel de wetenschappers-in-spe met een wiskundeknobbel, de dierenliefhebbers, de jongeren met groene vingers, de landbouwers als de sportievelingen kunnen in het VABI terecht!

Ook in het tweede jaar krijg je de vakken van de algemene vorming op jouw niveau, maar het aantal keuze-uren wordt groter: 7 uur in de A-stroom, 12 uur in de B-stroom.

Wat na het tweede jaar?

Na het tweede jaar heb je een duidelijk beeld van jouw interesses en talenten en zal je een goede studiekeuze kunnen maken. In het VABI kan je in het derde jaar kiezen voor

STEM-Biotechnische Wetenschappen TSO, STEM-Biotechnieken Sport TSO, STEM-Biotechnieken TSO, Plant-Dier-milieu: Dierenzorg, Landbouw of  Tuinbouw (zowel op TSO- als BSO-niveau).

 Wil je meer weten?

Kom dan naar de opendeurdag op donderdag 30 mei van 10u tot 17u

(tekst van de onderstaande tabellen niet goed leesbaar? Klik dan op één van de afbeeldingen hieronder)

Bekijk hier onder ook de informatieve filmpjes over de vernieuwde eerste graad

–> Bekijk op deze pagina  het filmpje over de nieuwe basisoptie sport bij VABI