Vabi op WTV (video skelet giraf Zuri)

Leerlingen Vabi zetten skelet van giraf opnieuw in elkaar, deze reportage werd getoond op WTV, 31 maart 2010. Bekijk de video nu op onze site.

Roeselare – Leerlingen dierverzorging van het Vabi in Roeselare steken het skelet van een giraf opnieuw in elkaar. Dat is een wel erg unieke praktijkopdracht. Bellewaerde Park schonk giraf Zuri aan de school toen het dier eind vorig jaar overleed. In mei moet het skelet af zijn en dan krijgt het een plaats op school. meer foto’s ยป

Zeven laatstejaars van het Vabi in Roeselare puzzelen de meer dan 200 beenderen van giraf Zuri opnieuw in elkaar. Een klus waar ze wel nog even zoet mee zijn. De leerlingen werken aan deze unieke opdracht in de faculteit diergeneeskunde in Merelbeke waar hun voorbeeld giraf Juliette staat.

De leerlingen hebben de giraf ook zelf ontleed. Naast het skelet zullen ook andere lichaamsdelen straks als lesmateriaal dienen.

Als alles goed gaat zal straks toch nog een nakomeling van Zuri rondwandelen, want giraf Simona in Bellewaerde park is hoogstwaarschijnlijk zwanger van hem. Vorige week arriveerde trouwens ook een nieuw mannetje in het park, de twee jaar oude Bakhari. (SG)

0 Points