VABI-leerlingen meest beloftevolle hoveniers van Vlaanderen.

In de plantentuin van Meise vond afgelopen zondag de prijsuitreiking plaats van de nationale beroepenwedstrijd ‘Beloftevolle hovenier 2011”.  De VABI-leerlingen Ewoud Dejonghe en Jens Cuvelier (7BT) kaapten er dit jaar de eerste prijs weg.


Video uit het Nieuws van Focus-WTV van 30 mei 2011

[flv image=http://www.vabi.be/vabi_video/105hovenierMETSVO_20.jpg]http://www.vabi.be/vabi_video/105hovenierMETSVO.flv[/flv]

Bekijk via deze link de video op de website van Focus-WTV

** Bekijk op deze link het foto-album van het volledige verloop van de wedstrijd (met de verschillende deelnemende ploegen)

*** Bekijk hier het bericht uit de Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare

Beide leerlingen moesten aan de hand van een tuinontwerp en een opdrachtbeschrijving helemaal zelfstandig een tuin aanleggen. De uitvoering was streng beperkt in tijd en vroeg verschillende vaardigheden van de leerlingen: lezen en uitzetten van een plan, vervaardigen van een houten terras, plaatsen van ecolatten en stapstenen, aanplanten van hagen, bomen, heesters en vaste planten, plaatsen van grasmatten, plaatsen van haagpalen met steundraden, …

Samen met de tuinbouwscholen van Eeklo en Sint-Truiden werden VABi-leerlingen Jens en Ewoud geselecteerd voor de finale in Meise na een uitstekende voorronde van de hovenierwedstrijd in Sint-Truiden eind maart. Die finale van de wedstrijd “Beloftevolle hovenier 2011” zelf ging door op 26 en 27 mei. Een vijfkoppige professionele jury van tuinarchitecten en specialisten binnen de sector van de tuinaanleg beoordeelden de verschillende tuinen en het werk dat de leerlingen uitvoerden.

Op de tuindagen ‘Passiflora’ in Meise reikte de jury afgelopen zondag de prijzen uit. De jury was vol lof over de nauwkeurigheid, de werforganisatie, het veilig werken en het uiteindelijke eindresultaat van Jens en Ewoud.

Beide leerlingen volgen les in het zevende specialisatiejaar tuinbouw aan het Vrij Agro- en biotechnisch instituut van Roeselare. “De school is na de tweede plaats van Joris en Thomas vorig jaar, heel trots om dit jaar het goud te winnen, “ zegt directeur Bart Vandenberghe. Hij bedankte Jens en Ewoud en ook de begeleidende leerkrachten voor hun inzet.

Het winnende ontwerp

0 Points