VABI-leerlingen geselecteerd bij preselectie ‘Beloftevolle Hovenier’ 2012

Woensdag werd ons VABI tuinaanlegteam van het 7de specialisatiejaar Groenbeheer en Verfraaiing tijdens de préselectie Beloftevolle Hovenier 2012, samen met de tuinbouwschool van Eeklo en Oudenaarde geselecteerd voor de masterproef die doorgaat op 11 en 12 mei tijdens de tuindagen in het park van Beervelde. Acht tuinbouwscholen namen deel aan de selectieproeven die dit jaar plaats vonden op het schooldomein van VABI. Het werd een uiterst spannende strijd, die pas in de late namiddag beslecht werd. De opdracht die de leerlingen kregen was er één waar vakkennis vereist is, zoals je op de foto’s hieronder kan merken.

Voor de selectieproef krijgen de teams een project voorgeschoteld dat ze binnen een vooraf bepaald tijdbestek moeten uitvoeren. Om zich op de proef te kunnen voorbereiden krijgen de teams een week op voorhand het plan en beschrijving van het te realiseren werk toegestuurd. Elk team krijgt een afgebakend terrein en een pakket met alle benodigde materialen en planten voor de realisatie van dit project ter beschikking. Voor het materieel (werktuigen en machines), die noodzakelijk zijn voor de uitvoering, moeten de deelnemers zelf instaan. Werkvoorbereiding en organisatie maakt een belangrijk deel uit van de proef.

Tijdens de uitvoering worden de teams door een vakjury opgevolgd en beoordeeld. Het werkproces (netheid bij de uitvoering, organisatie van het werk, werkvolgorde, samenwerking in het team, correct gebruik van gereedschap, respecteren van veiligheidsregels), de uitvoering en de algemene indruk (eindresultaat) zijn enkele van de criteria waarmee de jury rekening zal houden in haar besluitvorming

Deze wedstrijd wordt georganiseerd door de Belgische Federatie van Groenaannemers

 

 

0 Points