Tweede graad A Plant- Dier- en Milieu

Optie tuinbouw

Heb je belangstelling voor planten, dieren en hun omgeving? Voel je je thuis in de natuur? Verzorg je graag je eigen huisdieren of droom je van een eigen boerderij? Wil je graag tuinen ontwerpen en aanleggen?

Dat kan vanaf de tweede graad op arbeidsmarktgericht niveau in de richting Plant-, Dier- en Milieu. Het is een brede richting die de processen van planten, dieren en hun omgeving bestudeert. De infrastructuur van de school omvat moderne serres, nieuwe demolokalen en degelijk uitgeruste praktijkruimtes waar je aan de slag kan. Op de eigen hoeve, net buiten het centrum van Roeselare, vind je de grotere dieren om te koesteren en te verzorgen. Praktijkgericht en afwisselend leren staan centraal op onze school.

Optie tuinbouw

Als je in de tweede graad kiest voor tuinbouw, dan kom je in aanraking met groenbeheer en groenaanleg. Je krijgt er de basistechnieken aanleg en onderhoud gazon, borders onderhouden en snoeien en scheren van massieven en hagen. Verder help je mee aan de renovatie van tuinonderdelen en het plaatsen van verhardingen. Je krijgt ook lessen in teelten waar je o.a. aardbeien, paprika's, tomaten, appels kweekt en verzorgt, maar ook tal van bloemen, struiken en bomen. Er staan ook verschillende bedrijfs- en tuinbezoeken op het programma.

Wat na de tweede graad

Na de tweede graad stroom je door naar de derde graad BSO. Daar kan je kiezen tussen de richtingen dierenzorg, landbouw en tuinbouw.