Tweede graad A Plant- Dier- en Milieu

Optie landbouw

Heb je belangstelling voor planten, dieren en hun omgeving? Voel je je thuis in de natuur? Verzorg je graag je eigen huisdieren of droom je van een eigen boerderij? Wil je graag tuinen ontwerpen en aanleggen?

Dat kan vanaf de tweede graad op arbeidsmarktgericht niveau in de richting Plant-, Dier- en Milieu. Het is een brede richting die de processen van planten, dieren en hun omgeving bestudeert. De infrastructuur van de school omvat moderne serres, nieuwe demolokalen en degelijk uitgeruste praktijkruimtes waar je aan de slag kan. Op de eigen hoeve, net buiten het centrum van Roeselare, vind je de grotere dieren om te koesteren en te verzorgen. Praktijkgericht en afwisselend leren staan centraal op onze school.

Optie landbouw

In de optie landbouw oefen je verzorgingshandelingen van rundvee en varkens in, zoals ijzer inspuiten, verhokken, klauwen verzorgen, scheren... Dit gebeurt door werkplekleren op een tiental landbouwbedrijven in de regio Roeselare. Zo maak je kennis met verschillende soorten huisvesting, (melk)-machines, voedersystemen, enzo. De werking van tractoren en machines kan je op school zelf uittesten. Je diept ook een tweetal modelteelten van zaaien tot oogsten uit.

Wat na de tweede graad

Na de tweede graad stroom je door naar de derde graad BSO. Daar kan je kiezen tussen de richtingen dierenzorg, landbouw en tuinbouw.