Infoavond

DE DATA VAN ONZE INFOMOMENTEN
voor kandidaat-leerlingen

INFOAVOND
VRIJDAG 26 APRIL  2019 (12-jarigen) van 17.30 uur tot 20.30 uur
(Ook info  en inschrijvingen 7TSO Melkvee en Teelten)
DONDERDAG 30 MEI 2019 van 10 uur  tot 17 uur (opendeurdag)
MAANDAG  1 JULI 2019 (2de en 3de graad) om 19 uur 
 
Dit is een uitstekende gelegenheid om kennis te maken met de school, het internaat en de studierichtingen Tuinbouw, Landbouw, Plant-Dier-Milieu, Dierenzorg en Biotechnische Wetenschappen(STEM). Je kan je die avond ook informeren en een bezoek brengen aan  Internaat ZUID .

Heb je een levendige belangstelling voor biowetenschappen, planten, dieren en milieu? Of is sport helemaal jouw ding? Dan ben je bij het VABI, het Vrij Agro- en Biotechnisch Instituut in Roeselare, aan het juiste adres.

Vanaf volgend schooljaar kun je in het eerste leerjaar A de algemene vakken volgen op jouw niveau: algemeen, accent of extra. Leerlingen die in het zesde leerjaar hun getuigschrift basisonderwijs niet behalen, starten in het eerste leerjaar B.

Algemene vorming in het eerste jaar

De algemene vorming biedt je een stevige basis voor jouw verdere loopbaan op de middelbare school. Naast vakken zoals Engels, wiskunde en Nederlands wordt er aandacht

besteed aan ICT-vaardigheden, leren studeren, plannen en organiseren en krijg je tips om je goed in je vel te voelen.


Keuzevakken in het eerste jaar

Naast de algemene vorming krijg je volop de kans om te kiezen en te ontdekken wat jouw interesses en talenten zijn. Je kan in het eerste leerjaar A en eerste leerjaar B voor één keuzevak kiezen van twee uur en daarbovenop 2 keuzevakken kiezen van één uur. In het VABI kan je kiezen voor STEM-Biotechnische Wetenschappen (enkel in A-stroom), STEM-Plant/Dier/Milieu, Sport (NIEUW!), Problem Solving (enkel in A-stroom), Beeldatelier en STEM-Technologie.

Zowel de wetenschappers-in-spe met een wiskundeknobbel, de dierenliefhebbers, de jongeren met groene vingers, de landbouwers als de sportievelingen kunnen in het VABI terecht!

Ook in het tweede jaar krijg je de vakken van de algemene vorming op jouw niveau, maar het aantal keuze-uren wordt groter: 7 uur in de A-stroom, 12 uur in de B-stroom.

Wat na het tweede jaar?

Na het tweede jaar heb je een duidelijk beeld van jouw interesses en talenten en zal je een goede studiekeuze kunnen maken. In het VABI kan je in het derde jaar kiezen voor

STEM-Biotechnische Wetenschappen TSO, STEM-Biotechnieken Sport TSO, STEM-Biotechnieken TSO, Plant-Dier-milieu: Dierenzorg, Landbouw of  Tuinbouw (zowel op TSO- als BSO-niveau).

 Wil je meer weten?

Op onze infoavond voor 12-jarigen zijn er rondleidingen en demo’s door leerlingen en leerkrachten van onze verschillende studierichtingen. Bovendien geven de leerlingenbegeleiders uitleg over ons uitgebreid zorgaanbod.