Opendeurdag boordevol activiteiten bij VABI.

Bekijk hier de foto’s van een open dag bij VABI vol met activiteiten!

Tuinbouw
VABI-OPENDEURDAG-2009-017Je kon er een bezoek brengen aan de groenteserres met de professionele teelt van tomaten, komkommers, paprika en aardbeien van het Flandria-keurmerk. Je zag de leerlingen aan het werk en maakte er kennis met de principes van substraatteelt, biologische plaagbestrijding en de bestuiving van tomaten door hommels. Je kon in de serres ook de tentoonstelling bekijken van de teeltprojecten uitgevoerd door leerlingen, zoals die van serresla, serrebloemkool en van ijsbergsla.  Ook zag je de professionele teelt van kamerplanten, perk- en kuipplanten en boomkwekerij. In de boomkwekerijserres werden door de leerlingen volop bewortelde stekjes ingepot voor de teelt op zandbedden en via transportbanden ter plaatse gebracht. Ook in de tuinaanleg waren de leerlingen druk aan het werk. Bekijk hier de foto’s van een open dag bij VABI vol met activiteiten!

Dierenzorg
VABI-OPENDEURDAG-2009-051 Je kon er ook de pendelbus nemen naar onze hoeve buiten de stad. Qua diersoorten zijn er neerhofvogels, park- en watervogels, loopvogels, diverse soorten voliérevogels en duiven, schapen, geiten, ezels, pony, paard, lama, zeboes en ten slotte ook diverse soorten konijnen. Vanaf september wordt er een nieuw lokaal ingericht voor diverse soorten knaagdieren. Enkel de carnivoren (hond, kat, fret) en de aqua- en terra-dieren zijn niet aanwezig op de hoeve en zijn in de school zelf. Ook de leerlingen dierenzorg demonstreerden met talrijke activiteiten o.a. honden trimmen, een roofvogelshow, een tentoonstelling bedreigde diersoorten, een hondenren, hondendressuur, insecten proeven, ……  en nog veel meer. Bekijk hier de foto’s van een open dag bij VABI vol met activiteiten!

Landbouw
VABI-OPENDEURDAG-2009-066 Op de 7 hectare rondom de dierenzorghoeve is de kleine helft blijvende weide, de andere helft wordt ingezaaid met korrelmaïs ofwel wintertarwe, er wordt elk jaar voederbieten geteeld maar ook intensievere teelten zoals vroege aardappelen, rode en witte kool en zelfs prei. Deze laatste teelten worden opgevolgd door de afdeling landbouw. Het groenonderhoud van de hoeve en de verharding en de aanleg van de tuin gebeurt door de leerlingen van de afdeling tuinbouw.In de praktijkhal was er een demonstratie mechanische onkruidbestrijding. Je zag in de praktijkhal een brede waaier aan machines aan het werk. Je zag er ook de tentoonstelling over de buitenlandse landbouwstages en de praktijk landbouw. Er was ook doorlopend een demo door de leerlingen van scheren & toilettage van rundvee.  Ook de lokalen van lassen, metsen, elektriciteit, motoren enz …. toonden verschillende werkstukken van de leerlingen. Bekijk hier de foto’s van een open dag bij VABI vol met activiteiten!

Biotechniek
VABI-OPENDEURDAG-2009-008 De leerlingen Biotechniek demonstreerden er in de verschillende splinternieuwe labo’s en hadden ook een tentoonstelling over de verschillende stages die de leerlingen meemaakten. Bekijk hier de foto’s van een open dag bij VABI vol met activiteiten!

0 Points


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.