Naar de Floriade.

Op donderdag 13 september gingen we met de studierichting tuinbouw, tweede en derde graad TSO en BSO, naar de Floriade in Venlo, Nederland. Dit is een mega tuinbouwtentoonstelling die om de 10 jaar doorgaat. Wist je trouwens dat de Floriade wereldnieuws is? De Floriade is een tuinbouwevenement met internationale allure dat slechts één keer in de tien jaar georganiseerd wordt. Het wordt door CNN gezien als één van de must see in 2012. Een evenement waar bezoekers over de hele wereld naar toe komen.
Het Floriadepark is 66 hectare groot en bestaat uit 5 unieke werelden, van elkaar gescheiden door bosgebied. Elke wereld heeft een eigen decor, programma en activiteiten. Werelden waarin je de natuur steeds op een andere manier ziet, voelt en beleeft.

Wie op de Floriade rondloopt, ervaart de noodzaak om te blijven leren en innoveren en inspireren door bijzondere ideeën en innovaties. Proef bijzondere creaties van tuinen, groenten,fruit en bloemen.

Tuinliefhebbers kunnen opgaan  in Aziatische sferen, brengen  zich in balans met de natuur. Geneeskrachtige kruiden, theerituelen, een blotevoetenpad en spa-achtige sferen bezorgen ieder van ons een bijzondere yin-yang-ervaring. Hier word je bewust van het belang van groen in de stad. Zowel binnen als buiten, thuis en op het werk. Een imposante allee van bomen begeleid je door de Floriade.

Voor de bloemschikker onder ons is er een uiterst duurzame Villa Flora. Daar beleef je de grootste indoor flowershow. Je waant jezelf op een bloemenveiling, waar je kunt bieden op je eigen bloemen. Je kunt een prachtig bloemen kunstwerk leren maken.

Ook de tuinbouwer onder ons vindt er zijn ding in nieuwe technologieën en heel wat toepassingen uit ons vakgebied.

http://www.floriade.nl

 

0 Points