Lichaam giraf Zuri geschonken aan VABI.

VABI- giraf - Bellewaerde25 Bellewaerde Park meldde op 7  januari  het overlijden van Zuri, de mannelijke giraf. Zuri stierf op kerstdag, één dag na zijn vierde verjaardag. De dood van het jonge dier kwam zeer onverwacht en is een harde noot voor de dierenverzorgers. (zie dit persbericht van Bellewaerde Park)

Het lichaam van Zuri werd  geschonken aan onze school  in het kader van de opleiding van de studenten ‘Dierenzorg’.

Het was voor onze leerlingen dierenzorg van de Vabi een buitenkansje : het ontvlezen van de giraf Zuri. Door de goede contacten, zowel in Bellewaerde als op de faculteit diergeneeskunde in Merelbeke werd dit project mogelijk. Leerkracht A. Audenaert deed onlangs een bedrijfsstage op de dienst anatomie, zodat het idee werd geopperd om de giraf pedagogisch te gebruiken voor onze leerlingen dierenzorg.

De Vabi-leerlingen van het zevende jaar, vergezeld van de leerkrachten A. Audenaert en D. Delanote, hebben de giraf in de faculteit diergeneeskunde in Merelbeke ontvleesd en de resterende beenderen in een kuip gelegd met reinigingsproduct. Binnenkort zijn de beenderen klaar om naar onze school te komen en zullen wij die gebruiken voor pedagogische doeleinden. We denken in de richting van delen van het geraamte op een statief te monteren. Het was voor onze leerlingen zeker een grote buitenkans.

Klik hier om alle foto’s te bekijken.

Lees hier het artikel uit Het Nieuwsblad van 4 maart.

0 Points