Leerlingen Tuinbouw behalen tweede plaats op de finale van ‘Beloftevolle Hovenier’.

De “Beloftevolle Hovenier” is een wedstrijd voor beginnende tuinaanleggers die voor de vierde keer georganiseerd werd in Vlaanderen. Vier jaar na elkaar zaten onze leerlingen in de finale-masterproef!

In 2010 tweede plaats

In 2011 eerste plaats

In 2012 derde plaats

In 2013 tweede plaats

Van harte proficiat aan onze leerlingen Elias Declercq en Laurens Vereecke en Lothar Mestdagh,  leerlingen van het zesde jaar TSO, Tuinbouw en hun begeleider, leraar tuinaanleg, Krist Denys.

De finale had plaats gedurende twee volle dagen op de Tuindagen van Beervelde, 10,11,12 mei. De opdracht voor deze finale bestond erin om, in de beperkte tijd, een opgelegd tuinplan, getekend door Peter Cleiren, volledig en autonoom uit te voeren. In een spannende wedstrijd over twee dagen, die geplaagd werd door fikse regenbuiten op zaterdag, koos de vakjury, die niet alleen het eindresultaat maar ook werkopzet, samenwerking, netheid, communicatie en andere elementen beoordelen uiteindelijk het winnende team.

In zijn toepspraak loofde Yves Heirman, directeur BFG, de inzet en de kunde van alle finalisten en noemde hen allemaal winnaars. Hij hoopt dat de deelnemende studenten ook daadwerkelijk in het vak verder gaan, want het is belangrijk dat groen in handen blijft van professionals. “Wees ervan overtuigd dat de waarde van jullie kennis en inspanningen binnen het beroep gewaardeerd en vergoed worden”, besluit hij.


0 Points