Dierenzorg

 

Optie dierenzorg in de tweede graad

In de tweede graad PDM, optie dierenzorg, krijg je extra lessen ‘dier’. Je bent dan vooral aan het werk op de schoolhoeve in de Wagenstraat, net buiten het centrum van Roeselare. Je verzorgt er o.a. knaagdieren, schapen, Shetlandpony’s, vogels en hoenderen. Op het schooldomein leer je alles over vissen en reptielen in de aquaterraklas of je gaat bijvoorbeeld aan de slag in de kennel waar je de honden verzorgt en africht.

Dierenzorg in de derde graad en in het zevende jaar

In de studierichting dier- en landbouwtechnische wetenschappen TSO, kan je opnieuw kiezen voor de optie dierenzorg of de optie landbouw. Je krijgt dan extra lessen dierenzorg of landbouw. In de beroepsafdeling kan je kiezen tussen de studierichtingen dierenzorg BSO of landbouw BSO.
In de derde graad Dierenzorg diep je je kennis verder uit over de inwendige en uitwendige bouw van dieren, hun voeding, hun huisvesting en hun verdere verzorging. Je volgt praktijkles op de schoolhoeve in de Wagenstraat (Roeselare) of in de aquaterraklas, het knaagdierenlokaal, het hondentrimlokaal of de hondenkennel op het schooldomein. De TSO-afdeling besteedt meer aandacht aan theoretische kennis en biedt je daardoor ruime kansen tot verdere studies. Je krijgt daarom meer theoretische vakken en minder praktijkvakken. Onze beroepsafdeling daarentegen is er voor jongens en meisjes van wie handvaardigheid en werkkracht de grootste troef is. In het lessenrooster is er dan ook meer praktijk en minder algemene vorming voorzien. Na het zesde jaar BSO kan je een zevende jaar ‘gespecialiseerde dierenverzorging’ volgen. Na dit specialisatiejaar behaal je het diploma secundair onderwijs, net zoals een TSO-leerling na het zesde jaar. Dit diploma vergroot je kansen bij werkaanbiedingen in onder andere de openbare sector (gemeente, provincie, …).

Virtuele rondleiding praktijk dierenzorg

Nog enkele filmpjes, opgenomen na de heropstart van de lessen voor de zesdes