Derde graad TSO Planttechnische wetenschappen

Ons schoolbedrijf, met 4300 vierkante meter glasteelten en 8000 vierkante meter openluchtteelten, is volledig up-to-date door de introductie van o.a. substraatteelten, computergestuurde informatieverwerking en automatisatie, nieuwe teelten, in-vitroteelt, ...

Jaarlijks leggen onze leerlingen een deel van het campusdomein opnieuw aan tijdens de uren praktijk tuinaanleg. Bovendien vormen de vele planten op het domein een dankbaar studieobject op zich. Ook bloemschikken komt aan bod in het programma.

Een degelijke technische opleiding en technisch wetenschappelijk onderbouwde leeroefeningen vormen je tot een vakbekwaam persoon. Je leert tuinen ontwerpen en tekenen op de computer. Je krijgt les in plantenkennis, teelttechnieken en gewasbescherming. Boekhouden, wetgeving en informatica zijn een must om later eventueel een eigen bedrijf uit te bouwen.

De TSO-afdeling besteedt meer aandacht aan theoretische kennis en biedt je daardoor ruime kansen tot verdere studies. Je krijgt daarom meer theoretische vakken en minder praktijkvakken.

Wat na de derde graad

Door de theoretische aard biedt deze opleiding ruime kansen tot verdere studies.