Derde graad BSO Tuinbouw

Ons schoolbedrijf, met 4300 vierkante meter glasteelten en 8000 vierkante meter openluchtteelten, is volledig up-to-date door de introductie van o.a. substraatteelten, computergestuurde informatieverwerking en automatisatie, nieuwe teelten, in-vitroteelt, ...

Jaarlijks leggen onze leerlingen een deel van het campusdomein opnieuw aan tijdens de uren praktijk tuinaanleg. Bovendien vormen de vele planten op het domein een dankbaar studieobject op zich. Ook bloemschikken komt aan bod in het programma.

Een degelijke technische opleiding en technisch wetenschappelijk onderbouwde leeroefeningen vormen je tot een vakbekwaam persoon. Je leert tuinen ontwerpen en tekenen op de computer. Je krijgt les in plantenkennis, teelttechnieken en gewasbescherming. Boekhouden, wetgeving en informatica zijn een must om later eventueel een eigen bedrijf uit te bouwen.

De BSO-afdeling is er voor jongens en meisjes van wie handvaardigheid en werkkracht de grootste troef is. In het lessenrooster is er dan ook meer praktijk en minder algemene vorming voorzien.

Wat na het zesde jaar?

Na het zesde jaar tuinbouw BSO kan je een zevende specialisatiejaar 'tuinaanleg en -onderhoud' volgen. Na dit specialisatiejaar behaal je je diploma secundair onderwijs, net zoals een TSO-leerling na het zesde jaar. Dit diploma vergroot je kansen bij werkaanbiedingen in onder andere de openbare sector (gemeente, provincie,...)