Demodag boomkwekerij

Op maandag 19 september zijn de leerlingen van het 3de en 4de jaar, optie tuinbouw op scholendemodag geweest in het kader van de boomkwekerij.
Enkele leden van de vereniging voor de boomkwekerij sector Webos stelden graag hun bedrijf open voor deze zeer interessante demonstraties en bedrijfsbezoeken. Een mooi voorbeeld van goede samenwerking tussen de bedrijfswereld en VABI.  Op deze demodag slaan de kwekers de handen in elkaar om de structuur van enkele typebedrijven te schetsen en de bijhorende werkzaamheden  te demonstreren aan de leerlingen.

We startten bij Peter Vanwynsberghe waar de leerlingen proefden van het  zaaien, stekken en enten. Ze kregen een presentatie over potgrond en  bemesting te zien die werd aangevuld met een woordje uitleg rond mechanisatie.  En als die machines dan ook nog in gang worden gezet en ze een handje mogen toesteken dan zie je hun ogen wijd open gaan.

Rond de middag  gingen we naar Steven Dewulf. Op dit bedrijf kregen we een uitleg rond waarschuwingssystemen en de  ziekten en plagen waarmee de boomkwekers te kampen hebben, met een vergrootglaasje in de hand konden de leerlingen beginnen zoeken. Na een uiteenzetting over bemesting en zorg voor de bodem en het bodemleven werd er een bodemprofielput getoond.   En als laatste kreeg Steven zelf  het woord.  Hij vertelde over de groei van zijn bedrijf, hoe de planten hier ontwikkelen en waar hij ze verkoopt.

0 Points