Buitenlandse stages

Klik op de afbeelding om te lezen over de buitenlandse stages voor onze vier studierichtingen

VABI heeft een jarenlange traditie van buitenlandse stages, met de richting landbouw op kop die reeds meer dan 20 jaar buitenlandse stages organiseert. Alle laatstejaars van onze 4 studierichtingen krijgen de kans om op buitenlandse stage te gaan, en dit binnen het programma van Erasmus+. We hebben subsidies om jaarlijks meer dan 50 leerlingen kostenloos op stage te laten gaan! Bovendien heeft VABI als één van de enige scholen in Vlaanderen een kwaliteitscharter voor buitenlandse stages.

Per richting hebben wij een aanbod op maat:

  • landbouw:
    • 2 tot 3 weken bij landbouwers in Nederland of Frankrijk
    • 3 weken praktijkcursus in Denemarken, Nederland, Noorwegen, …  project Feeding the World (http://feedingtheworld.eu/ftw-courses/ )
  • tuinbouw: 2 weken bosbouw en tuinaanleg in Estland
  • dierenzorg: 3 weken cursus in Zweden, Finland, Nederland: project Ahene, aangevuld met eigen stageplaatsen (o.a. dierentuin in Hongarije, zeehondenasiel in Nederland)
  • biotechniek: 3 weken cursus in Noorwegen, Oostenrijk, Nederland, … : project Feeding the World (http://feedingtheworld.eu/ftw-courses/ )

Alle filmpjes van de buitenlandse stages (gemaakt door de leerlingen) vind je hier: https://vimeo.com/channels/vabigoesinternational

Nieuws over de buitenlandse stages

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

This message is only visible to site admins
Backup cache in use.

PPCA Error: Due to Facebook API changes it is no longer possible to display a feed from a Facebook Page you are not an admin of. The Facebook feed below is not using a valid Access Token for this Facebook page and so has stopped updating.

05 mrt 2020, 9:31

🇪🇪Countdown to Estonia
Preparatory work is going well by the students.
Wondering if corona lets us trough!🤔
... meerminder

🇪🇪

05 mrt 2020, 9:10

Countdown to Estonia
Preparatory work is going well by the students.
Wondering if corona lets us trough!🤔
... meerminder

Countdown to Estonia
Preparatory work is going well by the students.
Wondering if corona lets us trough!🤔

02 mrt 2020, 22:52

Unieke beelden uit Zweden, van 2 studenten die voor 3 weken op een Huskyfarm vertoefden! Een mooi avontuur zit erop! Blijven kijken tot het laatste loont zeker de moeite! Goed gedaan dames... 👏👏 ... meerminder

Video image

Reageer

01 dec 2019, 21:53

In maart 2020 vliegen opnieuw verschillende leerlingen naar diverse bestemmingen in Europa. 12 leerlingen van de afdeling tuinbouw vliegen naar Estland met 4 begeleiders. Het project buitenlandse stages in VABI draagt, vrijwillig, financieel z'n steentje bij tot projecten die de aanleg van bossen in Oost-Europa steunt. Helaas maar voor een stukje ter compensatie van de CO2-uitstaat van het vliegtuig, maar beter iets dan niks. ... meerminder

In maart 2020 vliegen opnieuw verschillende leerlingen naar diverse bestemmingen in Europa. 12 leerlingen van de afdeling tuinbouw vliegen naar Estland met 4 begeleiders. Het project buitenlandse stages in VABI draagt, vrijwillig, financieel zn steentje bij tot projecten die de aanleg van bossen in Oost-Europa steunt. Helaas maar voor een stukje ter compensatie van de CO2-uitstaat van het vliegtuig, maar beter iets dan niks.Image attachment

12 nov 2019, 10:19

Réunie van de laatste 2 edities tuinbouw die naar Estland op bosbouwstage gingen. Het doet deugd nog zooooooveel dankbaarheid te krijgen 🤩🤗👏👌... Maar vooral een leuke avond! Dank aan Dekeersschieter Sam en collega's voor de organisatie, en de leerlingen om er bij te zijn!

#erasmus #vabigoesinternational #tuinbouwvabi
... meerminder

19 sep 2019, 12:36

Europese landbouwscholen maken kennis met Vabi, hoofcarecursus, M. Nuytten en M. Vanhoutte

#Finland #Europea #vabi
... meerminder

28 mei 2019, 13:30

Hier het filmpje van Ilona en Laura (6TB) van hun buitenlandse stage in Nederland... Een ongewoon onderwerp "Soil Water", maar wel boeiend! Beide dames en ook alle andere buitenlandse stagiairs kan je donderdag a.s. 30 mei op onze opendeurdag ontmoeten. Meer info www.vabi.be ... meerminder

Video image

Reageer

12 mei 2019, 9:00

Iris Christiaens en Lore Lamaire van 6TB 🐞🔬🧪🧬 vertoefden in maart ll. 3 weken op onze broederschool HBLA Ursprung in Oostenrijk. Zoals VABI, ook een school met een sterke biotechnische richting. Daar volgden ze een stage "Productie en kwaliteitscontrole van voeding 🍖🥨🧀🍽 geproduceerd op de boerderij". Beiden waren zeer tevreden over hun stage! En wij ook over onze stagiairs! Goed gedaan 👏

Meer info over de richting Biotechnische Wetenschappen 🐞🔬🧪🧬 op Hemelvaart 30 mei of www.vabi.be
... meerminder

Video image

Reageer

09 mei 2019, 19:00

Sarah Naeye (6TSO Dierenzorgtechnieken) zocht zelf 👍 een stageplaats en kwam terecht in dierentuin 🦜🦆🐧 Avifauna in Nederland. Daar verzorgde ze gedurende 3 weken diverse soorten vogels en tal van andere dieren...

❓Meer info over de buitenlandse stages of de richting dierenzorg 🐼🐒🐧🐴🦎?
✅ Kom dan naar onze opendeurdag op Hemelvaart DO 30 mei of surf naar www.vabi.be
... meerminder

Video image

Reageer

06 mei 2019, 19:00

2 leerlingen van 6TB zijn in maart 2019 voor 3 weken naar Noorwegen getrokken voor een stage met als thema "Developping food busisses". Zij waren één van de 4 duo's van 6e jaar biotechniek die de kans grepen en kregen! We konden alle kandidaten van 6TB naar het buitenland sturen. 👍 Binnenkort verschijnen de andere filmpjes nog van 6TB uit Oostenrijk, en 2 uit Nederland. 👀

Meer info over de afdeling Biotechnische Wetenschappen op opendeurdag Hemelvaart of www.vabi.be
... meerminder

Video image

Reageer

27 apr 2019, 9:10

Vandaag wordt je dag opgefleurd met dit prachtige filmpje van de bosbouwstage 🌲🌳🦌 uit Estland! Speciale dank aan Robbe Vercruijsse (6TT) voor dit prachtige filmpje te maken).

Vandaag kan je onze bosbouwers aan het werk zien tijdens een demo boomzagen op de plant- en tuindag in VABI (meer info: www.vabi.be/plant-en-tuindag-zaterdag-22-april/).
... meerminder

Video image

Reageer

22 apr 2019, 16:55

Shéniya, Shania en Tine van 6TSO Dierenzorg zijn terug van dierentuinstage uit Hongarije en stuurden dit filmpje in... Goed gedaan, maar vooral goede stage achter de rug!

Meer info over deze studierichting? www.vabi.be/dierenzorg/ of kom naar onze opendeurdag op Hemelvaart DO 30 mei.
... meerminder

Video image

Reageer

12 apr 2019, 18:34

Locatie: Almere, Nederland
Cursus: urban agriculture
Onze laatste week hier in Nederland was eentje minstens even zo goed als de andere twee!
Maandag hebben we de biologisch-dynamische boerderij de Zonneboog bezocht. Daar hebben we onze hoofden gepeinsd over de vruchtafwisseling op de akkers van de boerderij. In de namiddag hebben we een gewerkt op de biologische zorgboerderij. We werkten aan de permacultuur.
Dinsdag hebben we verschillend roof top farms bezocht. Nette tuinen op meters hoogte!
Woensdag hebben we in de voormiddag terug gewerkt in een biologische boerderij. Daar hebben we prij en ui gepland. Woensdagnamiddag hebben we een food forest bezocht en zelf ontworpen.
Donderdag hebben we een eendenboerderij bezocht. Heel schattig!!
Vrijdag was een dag waar we onze huisjes poetsten en valiezen maakten. En jammergenoeg ook afscheid van een fantastische internationale groep!
Dit waren 3 fantastische weken waar Gervaas en ik zijn heel dankbaar voor deze kans die we kregen, we hebben er van genoten!
Groetjes
Gervaas en Axelle
(Kijk in reacties voor 2 mooie video’s van Gervaas en zijn beste vrienden)
... meerminder

08 apr 2019, 8:34

... meerminder

08 apr 2019, 8:31

ESTONIA 2019 6TT/ 7BT

Afsluiten deden we in schoonheid @Tallinn. Iedereen moe maar voldaan veilig thuis. Zelfs de bagage is in 1 ieders bezit, al moesten we 24 uur wachten. Nu, de levering aan huis maakt alles goed.

Compilatie filmpje komt er snel aan.
... meerminder

07 apr 2019, 20:31

Locatie: Nederland
Cursus: Soil water
De tweede week is vlot voorbij gelopen. We zijn naar het strand geweest om zelf een drainage aan te leggen. Laura heeft zelf een geit gemolken. Ook gingen we op excursie voor een volledige dag en hebben we 4 interessante dingen bezocht. In het weekend hebben we een uitstap gemaakt naar het Keukenhof, dat is een park vol met bloemen.
Groetjes Laura en Ilona
... meerminder

07 apr 2019, 20:27

Locatie: Noorwegen
Cursus: Food business
Deze week bestond uit zeer interessante bedrijfsbezoeken en het economisch uitwerken van ons project. We hebben veel bijgeleerd over marketing en beginnende bedrijven, zo zijn er mensen gekomen die werken in een lokale bank om ons advies te geven.
De leraren hadden als verrassing een taart gekocht om mijn (Maud) verjaardag te vieren. Deze aten we op met de leerlingen waarbij we bleven slapen in het weekend.
Het leven bij de gastgezinnen in het weekend was ook zeer leuke en unieke ervaring.
De stage kort snel in en we zullen zeker genieten van de resterende momenten hier in Noorwegen...
Groetjes Tom en Maud
... meerminder

07 apr 2019, 20:17

Locatie: Nederland, Almere
Cursus: urban agriculture
Deze week is gestart met een bezoek aan Hoeve Vredeveld, een zorgboerderij waar mensen verzorgd worden door mee te werken op de boerderij.
Dinsdag hebben we de stadsboerderij van Almere bezocht, een biologisch bedrijf waarbij ze de stad en het platteland willen samenbrengen.
Woensdag hebben we als echte toeristen Keukenhof bezocht. Een groot domein vol met typisch-Hollandse tulpen.
Donderdag hebben we geleerd over een foodforest en zijn we ook één gaan bezoeken. Deze was nog in opbouw.
Vrijdag hebben we geleerd over de value chain. Dit is de keten die een product aflegt tot aan de consument. In de namiddag hebben we een biologische kippenboerderij bezocht waar deze keten erg kort is. Ze hebben namelijk hun eigen kippenslachthuis.
Zaterdag zijn we pannenkoeken gaan eten in ‘Hans en Grietje’. Het bekendste pannenkoekenhuis van Almere en omstreken.
Om de week af te sluiten zijn we naar Walibi World geweest!
We amuseren ons hier keihard!
Groetjes,
Gervaas en Axelle
... meerminder

07 apr 2019, 20:04

Locatie: Oostenrijk
Cursus: production and quality control of farm produced food
Wij (Lore Lamaire en Iris Christiaens) leerlingen van 6TB zijn nu twee weken ver met onze cursus. Deze week hadden we verschillende workshops op het programma zoals brood, pizza en kaas maken. We hebben ook verschillende bio boerderijen bezocht zoals een schapenbedrijf waarvan de melk verwerkt wordt tot ijs en kaas. We hebben ook een vleesvee bedrijf bezocht waar ze zelf hun vlees kweken om daarna te gebruiken in hun restaurant. Er waren ook enkele uren labo voorzien, om de kwaliteit van melk te onderzoeken. Woensdagnamiddag hadden we vrij met de Oostenrijkse studenten en bezochten we het meer Mattsee en smulden we van lekker ijs. Ten slotte gingen we ook naar de wekelijkse boerenmarkt en kregen we de opdracht om prijzen te vergelijken en ons favoriete product uit te kiezen.
Groetjes!
... meerminder

04 apr 2019, 22:16

Buitenlandse stages Estland ... ... meerminder