Buitenlandse stages

Klik op de afbeelding om te lezen over de buitenlandse stages voor onze vier studierichtingen

VABI heeft een jarenlange traditie van buitenlandse stages, met de richting landbouw op kop die reeds meer dan 20 jaar buitenlandse stages organiseert. Alle laatstejaars van onze 4 studierichtingen krijgen de kans om op buitenlandse stage te gaan, en dit binnen het programma van Erasmus+. We hebben subsidies om jaarlijks meer dan 50 leerlingen kostenloos op stage te laten gaan! Bovendien heeft VABI als één van de enige scholen in Vlaanderen een kwaliteitscharter voor buitenlandse stages.

Per richting hebben wij een aanbod op maat:

  • landbouw:
    • 2 tot 3 weken bij landbouwers in Nederland of Frankrijk
    • 3 weken praktijkcursus in Denemarken, Nederland, Noorwegen, …  project Feeding the World (http://feedingtheworld.eu/ftw-courses/ )
  • tuinbouw: 2 weken bosbouw en tuinaanleg in Estland
  • dierenzorg: 3 weken cursus in Zweden, Finland, Nederland: project Ahene, aangevuld met eigen stageplaatsen (o.a. dierentuin in Hongarije, zeehondenasiel in Nederland)
  • biotechniek: 3 weken cursus in Noorwegen, Oostenrijk, Nederland, … : project Feeding the World (http://feedingtheworld.eu/ftw-courses/ )

Alle filmpjes van de buitenlandse stages (gemaakt door de leerlingen) vind je hier: https://vimeo.com/channels/vabigoesinternational

Nieuws over de buitenlandse stages

12 apr 2019, 19:34

Locatie: Almere, Nederland
Cursus: urban agriculture
Onze laatste week hier in Nederland was eentje minstens even zo goed als de andere twee!
Maandag hebben we de biologisch-dynamische boerderij de Zonneboog bezocht. Daar hebben we onze hoofden gepeinsd over de vruchtafwisseling op de akkers van de boerderij. In de namiddag hebben we een gewerkt op de biologische zorgboerderij. We werkten aan de permacultuur.
Dinsdag hebben we verschillend roof top farms bezocht. Nette tuinen op meters hoogte!
Woensdag hebben we in de voormiddag terug gewerkt in een biologische boerderij. Daar hebben we prij en ui gepland. Woensdagnamiddag hebben we een food forest bezocht en zelf ontworpen.
Donderdag hebben we een eendenboerderij bezocht. Heel schattig!!
Vrijdag was een dag waar we onze huisjes poetsten en valiezen maakten. En jammergenoeg ook afscheid van een fantastische internationale groep!
Dit waren 3 fantastische weken waar Gervaas en ik zijn heel dankbaar voor deze kans die we kregen, we hebben er van genoten!
Groetjes
Gervaas en Axelle
(Kijk in reacties voor 2 mooie video’s van Gervaas en zijn beste vrienden)
... meerminder

08 apr 2019, 9:34

... meerminder

08 apr 2019, 9:31

ESTONIA 2019 6TT/ 7BT

Afsluiten deden we in schoonheid @Tallinn. Iedereen moe maar voldaan veilig thuis. Zelfs de bagage is in 1 ieders bezit, al moesten we 24 uur wachten. Nu, de levering aan huis maakt alles goed.

Compilatie filmpje komt er snel aan.
... meerminder

 

Reageer

Jullie waren een enthousiaste groep om op Erasmus te sturen!

Arthur heeft honderduit verteld gisteren. Was superervaring en heeft veel bijgeleerd!!!

07 apr 2019, 21:31

Locatie: Nederland
Cursus: Soil water
De tweede week is vlot voorbij gelopen. We zijn naar het strand geweest om zelf een drainage aan te leggen. Laura heeft zelf een geit gemolken. Ook gingen we op excursie voor een volledige dag en hebben we 4 interessante dingen bezocht. In het weekend hebben we een uitstap gemaakt naar het Keukenhof, dat is een park vol met bloemen.
Groetjes Laura en Ilona
... meerminder

 

Reageer

Been there done that!!! Flower power rules!! De keukenhof

Mooie foto's en 2 gelukkig jonge dames ! Groetjes

07 apr 2019, 21:27

Locatie: Noorwegen
Cursus: Food business
Deze week bestond uit zeer interessante bedrijfsbezoeken en het economisch uitwerken van ons project. We hebben veel bijgeleerd over marketing en beginnende bedrijven, zo zijn er mensen gekomen die werken in een lokale bank om ons advies te geven.
De leraren hadden als verrassing een taart gekocht om mijn (Maud) verjaardag te vieren. Deze aten we op met de leerlingen waarbij we bleven slapen in het weekend.
Het leven bij de gastgezinnen in het weekend was ook zeer leuke en unieke ervaring.
De stage kort snel in en we zullen zeker genieten van de resterende momenten hier in Noorwegen...
Groetjes Tom en Maud
... meerminder

07 apr 2019, 21:17

Locatie: Nederland, Almere
Cursus: urban agriculture
Deze week is gestart met een bezoek aan Hoeve Vredeveld, een zorgboerderij waar mensen verzorgd worden door mee te werken op de boerderij.
Dinsdag hebben we de stadsboerderij van Almere bezocht, een biologisch bedrijf waarbij ze de stad en het platteland willen samenbrengen.
Woensdag hebben we als echte toeristen Keukenhof bezocht. Een groot domein vol met typisch-Hollandse tulpen.
Donderdag hebben we geleerd over een foodforest en zijn we ook één gaan bezoeken. Deze was nog in opbouw.
Vrijdag hebben we geleerd over de value chain. Dit is de keten die een product aflegt tot aan de consument. In de namiddag hebben we een biologische kippenboerderij bezocht waar deze keten erg kort is. Ze hebben namelijk hun eigen kippenslachthuis.
Zaterdag zijn we pannenkoeken gaan eten in ‘Hans en Grietje’. Het bekendste pannenkoekenhuis van Almere en omstreken.
Om de week af te sluiten zijn we naar Walibi World geweest!
We amuseren ons hier keihard!
Groetjes,
Gervaas en Axelle
... meerminder

07 apr 2019, 21:04

Locatie: Oostenrijk
Cursus: production and quality control of farm produced food
Wij (Lore Lamaire en Iris Christiaens) leerlingen van 6TB zijn nu twee weken ver met onze cursus. Deze week hadden we verschillende workshops op het programma zoals brood, pizza en kaas maken. We hebben ook verschillende bio boerderijen bezocht zoals een schapenbedrijf waarvan de melk verwerkt wordt tot ijs en kaas. We hebben ook een vleesvee bedrijf bezocht waar ze zelf hun vlees kweken om daarna te gebruiken in hun restaurant. Er waren ook enkele uren labo voorzien, om de kwaliteit van melk te onderzoeken. Woensdagnamiddag hadden we vrij met de Oostenrijkse studenten en bezochten we het meer Mattsee en smulden we van lekker ijs. Ten slotte gingen we ook naar de wekelijkse boerenmarkt en kregen we de opdracht om prijzen te vergelijken en ons favoriete product uit te kiezen.
Groetjes!
... meerminder

04 apr 2019, 23:16

Buitenlandse stages Estland ... ... meerminder

04 apr 2019, 7:02

... meerminder

04 apr 2019, 6:59

Ondertussen in Rapina landscaping school. ... meerminder

03 apr 2019, 18:06

... meerminder

 

Reageer

Het elandengeluid op de achtergrond is afkomstig van de plaatselijke stand-up comedian van Luaa Joris Vuylsteke

03 apr 2019, 17:53

Dag 3 @Luaa#fantastisch ... meerminder

 

Reageer

Toppers

02 apr 2019, 17:59

Topper@work! ... meerminder

02 apr 2019, 17:53

Dag 2 week 2@ Luaa ... meerminder

02 apr 2019, 17:51

... meerminder

02 apr 2019, 11:01

Locatie: Nederland
Cursus: Soil Water
Hallo, wij zijn Laura en Ilona van 6TB en wij volgende de cursus Soil Water in Nederland. We doen deze cursus samen met 4 Oostenrijkse studenten die ook bij ons overnachten en nog 10 Nederlandse studenten. Na wat introducties leerden we meer bij over het water management in serres en ook hoe de verschillende bodemtypes dit kunnen beïnvloeden. We deden al wat basismetingen van grondwater in een peilbuis. In het weekend bezochten we ook de mooie stad Delft en daarna gingen we naar het strand waar we lunch hadden met zicht op zee.
... meerminder

02 apr 2019, 9:09

Ook de leerlingen in Nederland stellen het heel goed😊😃
Na een geslaagd voorweekend tussen de asperges en kamelen in combinatie met een slippertje 🤗 werden de leerlingen naar hun stagebedrijf gebracht.
De eerste week hebben ze goed doorstaan en dit werd nogmaals bevestigd met ons tussentijds bezoek. Ze zijn in goeie handen 👍
We wensen hen nog een leerrijke, tweede stageweek toe!
... meerminder

01 apr 2019, 21:52

Week 2 dag 1. @luaa ... meerminder

 

Reageer

Safety course!

31 mrt 2019, 19:47

Soomaa deel 2 ... meerminder

31 mrt 2019, 19:43

... meerminder

meer