Keuzes in het eerste en tweede jaar

Je bent hier

Basisopties in het tweede jaar

Ga naar deze pagina

De keuzes in het eerste en tweede jaar

STEM-BIOWETENSCHAPPEN

In dit vak onderzoek je de invloed van de biowetenschappen op mens, dier, plant en milieu. Je zal  kennis maken met laboproeven, je zal eenvoudige experimenten uitvoeren, je zal een proefveldje aanleggen om te bestuderen hoe en waarom siergewassen, voedergewassen en voedsel voor de mens groeien, enzovoort. Dit is dus een vak voor wie interesse heeft in de biowetenschappelijke achtergrond van verschijnselen in ons leefmilieu.

STEM-PLANT DIER MILIEU

In STEM-PDM verdiep je je in het leven van dieren en planten en hoe de mens daarmee omgaat. Je leert technieken aan om te planten en te zaaien en krijgt ook de basisprincipes van dierenverzorging. Je komt dus in contact met verschillende aspecten van de agro-sector.

 

SPORT

Je ontdekt verschillende sporten die niet aan bod komen in de algemene vorming: krachtbal, free running, gaelic football,… Wie kiest voor sport, moet graag sporten. Je moet dus zeker geen topsporter zijn, maar je mag de zweetdruppels tijdens het sporten niet schuwen!

   

PROBLEM SOLVING

De wereld wordt alsmaar complexer. Daarom is het belangrijk dat je problemen leert herkennen en dat je oplossingen bedenkt en realiseert. In dit vak dat je in het eerste jaar kan volgen, word je uitgedaagd om op een plezierige en leerrijke manier die vaardigheden te verruimen. Wie zijn hersenen wil breken over logische raadsels komt hier zeker aan zijn trekken!

LABOTECHNIEKEN

Wat gebeurt er als je verschillende stoffen samenvoegt? Hoe ziet iets eruit onder een microscoop? Op welke manier kan je stoffen van elkaar scheiden? In het tweede jaar leer je de basis van laboratoriumwerk in dit vak. Een aanrader voor wie graag experimenteert!

 

STEM-TECHNOLOGIE

In deze lessen leer je omgaan met verschillende werktuigen (zaag, vijg, boormachine, soldeerbout,…) en materialen (houtsoorten, metalen,…).

BEELDATELIER

In dit vak leer je zien met je handen: je werkt met verschillende materialen en technieken en je ontdekt op een creatieve manier wat je daarmee kan maken.

Keuzes in het eerste en tweede jaar

Je bent hier

Basisopties in het tweede jaar

Ga naar deze pagina